Kudosnäyte, immunohistokemiallinen tutkimus (4191 Ts-PAD-IH)

Toisinaan kasvaintaudeissa tarkka diagnoosi vaatii kasvainsolukon antigeeniekspression selvittämistä. Tällöin immunohistokemiallisesti suoritettavat lisävärjäykset usein johtavat spesifiin diagnoosiin ja siten oikeaan hoitoon. Tavallisin käyttökohde on pahanlaatuisten kasvainten tyypitys.

Näyte:

Histologisen rutiiniesiprosessoinin jälkeen parafiiniin valettu kudosblokki. Patologi valitsee kudospalan tutkimukseen.

Näyte säilytetään ja lähetetään huoneenlämmössä.

Menetelmä:

Automaatiovärjäys alihankintana SYNLAB Italian laboratoriosta. Laboratoriossa tehdään värjäksiä päivittäin. Laboratorion vasta-ainevalikoima on suunniteltu täyttämään yliopistosairaalatason vaatimukset ja vasta-ainevalikoima on näin ollen laaja. Yksityissektorilla on useimmiten tarkoituksenmukaista tehdä tarvittavat minimitutkimukset ja niiden perusteella hoitava lääkäri voi ohjata potilaan jatkotutkimuksiin sairaalaan. Jos potilas haluaa, voidaan kaikki tarvittavat lisätutkimukset tehdä myös SYNLAB Finlandin toimesta. SYNLAB Finlandin patologian laboratorio toimittaa pyydettäessä näytemateriaalin sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Tulkinta:

Ennen immunovärjäyksiä näytteestä annetaan alustava vastaus, josta käy ilmi immunvärjäysten pyytäminen ja alustava tulkinta löydöksestä. Immunohistokemiallisten värjäysten tulkinnan jälkeen annetaan lisälausunto täydentämään perusvärjäysten perusteella annettua tulkintaa.

Vasta-aine-/antigeenivalikoima:

SYNLAB Italian tuotantoon kuuluvat diagnostiikassa lähes kaikki käytetyt vasta-aineet.

Vastausaika:

1-2 vk alustavan vastauksen antamisesta.